2009. augusztus 13., csütörtök

Megújulás ... itt is, ott is

Nem csak a blogom ... hanem a nővérem is megújult.
Szegénykémnek muszáj volt műtőasztalra feküdni, mert már így is 6 évig húzta a struma miatti műtétet.
Kedden megműtötték, de tegnap már beszéltem is vele. Van hangja és sokkal kellemesebb - ha szabad ilyet mondani/írni -, mint eddig volt. Olyan kis rekedtes, 'halvány mély" hangja volt. Mint nekem.
De most sokkal finomabb és lágyabb. Talán lehet így mondani: rekedtségmentes és nőiesebb.
Jól van, mert már tegnap nem akarta, hogy anyu bent maradjon vele/mellette. Mászkált, rejtvényt fejtett.
Én meg 2 napig tartottam a frontot 3 gyerekkel.
Mondhatjuk, hogy bölcsitől nagycsoportig minden volt.
Na jó! 2 bölcsis és egy nagycsoportos. :-)

Drága Bóm féltékeny volt Fannira ami altatáskor és Fanni törődésekor nyilvánult meg ... sírás, bömbölés és anyára való csimpaszkodásban.:-(
Ők is érezték, hogy Zsuzsi - Keri - nincs velünk ott. akkor nem csinálja.
De most mikor rám voltak hagyva, kijött rajta.
Ez a helyzetet képzeld el:
Fanni a járókában. dörgöli a szemét és látszik rajta, hogy a szemével kérlel vegyél ki!! Álmos vagyok. Elakarok aludni!!
Én lépek a járókához és nyúlok Fanniért. Bó észreveszi és elkezd sírni. Fanni is rákezd, mert Bó sír. bót csitítom és mondom neki, hogy ... ha Fanni elaludt leteszem a kiságyába és őt is elaltatom ... erre Bó mit csinál? Ordítva sír és közben ezt mondja: Fajji, ideide!!! és mutat be Fanni szobájában a kiságyra. Mondom neki, hogy okés, de ahhoz elöbb el kell altatnom. Mázlim van, mert Fanni annyira álmos, hogy pillanatok alatt bealszik a kezemben és letudom tenni. De ... még közben Bó mindig sír és én odahívom magam mellé, hogy buváljon le a párnára vagy a fél karomra ami még szabad. Jön is, de Fannus buksiját tolná el. kérem, hogy feküdjön le a párnára és simizem a buksiját.
Hiába mondtam én Bónak, hogy amiatt is szoknia kellene ezt a helyzetet, mert lesz majd kistesó ... valamikor.;-)
Tudom, egy 2 éves gyermek ebből még nem sokat ért ... meg, de csak mi gondoljuk ezt, felnőttek.(Sokkal okosabbak a gyerekek, mint azt mi gondolnánk.)
Segénykém annyira sírt, hogy gyorsan letettem Fannit az ágyába aludni és nekiláttam Bó altatásának. Édes drágám is olyan fáradt volt - azért két nap is korán reggel 6 körül már úton voltunk -, hogy szinte álomba sírta magát miközben simiztem a buksiját, mélyeket és zokogós légvétel - tudod az a fajta amikor egyszercsak hírtelen vesz a gyerek levegőt - közepette elaludt, miközben a Varázsceruzát néztük.
Na innen már csak én. De ez sem tartott sokáig, mert ez csak 2 gyermek volt a 3ból.
Zolka töretlenül nyomatta/bújta a játékokat a laptopomon. Élvezte, hogy használhatja. :-)
Lehet elkapattam egy kicsit az elmúlt 2 napban, de ember legyen - és le a kalappal előtte - a talpán aki jobban végigcsinálta volna ezt a röpke két napot úgy, hogy szinte minden reggel kómás vagyok a fáradtságtól és szinte várom a pillanatot amikor alszanak vagy marad egy kis szusszanásnyi idő magamra, pihenésre.
Ricsi összerakott nekik egy jobb, gyorsabb gépet és addig azt nem tudják használni, de a régit sem.
Szóval legálisasn használhatta a gépemet.
Tetszett Zolkának, hogy 'elment aludni" a gépem és örült neki amikor 'felébreszthette". :-)

A múltkori posztban leírt lelki válság miatt újítottam meg a blogot is.
Az alap az ami volt csak a hátteret cseréltem ki és addig próbálgattam a 'sablon"baállításain változtatni amíg olyan nem lett amilyet én akartam.
... és mostmár olyan lett.
Ennek okán felbuzdulva Bridget barátném blogját is 'fejlesztés" alá vettem az ő megbízásából és engedélyével.
Erről jut eszembe ... most van időm és kéne rajta bügykölni még pár dolgot ... no megyek is. :-)))

Mire leírtam ezeket a sorokat ... 'elfogyott" a netem. :-)
Így nem sikerült a másik blogot megújítanom.:-(


2 megjegyzés:

skrisz írta...

Jobbulást a tesódnak!
Elhiszem, hogy fáradt vagy. Én már most úgy gondolom, hogy nem kell kistesó. Elég elfoglaltságot jelent egy gyerek is. Nemhogy kettő vagy három....

Bridget írta...

nem is tudtam,hogy tesod korhazban.jobbulast neki azaz gyors felepulest.

Hat ez a sokgyerekes szitterkedes nem egyszeru...le a kalappal lehet megsem kene ikreimnek szuletnie?!Na jo ez csak vicc vooot ;-)

A blogod csini az enyemhez meg sok sikert a lenyeg mindig mentsd el amielott kilepsz mert en valoszinu visszaallitom amig nincs teljesen kesz ;-) es csak nyugisan mert tenyleg raer!

Bogyika, Kincs és Mi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers