2009. március 17., kedd

Jó rég volt ...

Egy jó ideje nem írtam. ... Megint.
Annyi minden volt, van és sajnos lesz, hogy szinte semmire nincs időm. Pedig ha nagyon akarnám lenne. Biztos.

Majd 2 hete írtam utoljára. Ezt már az én fejem sem bírja tárolni, de azért összefoglalom valahogy.

Voltunk Kistarcsán neurológusnál. Kiderítette, hogy hajlamom van migrénre. Időpontot is kért nekem MR-re. Április 7.
Persze a suli is szervezett nekünk 6-7-8ra okosodást, de a 7.-ét kihagyom. Fontosabb a buksim, mint hogy mivel töltsem meg.

6.-án voltam az oviban egy délelőtti foglalkozást megnézni.
Előtte Bogit levittük Sződligetre és onnan vitt apa engem oviba. 13:00-ig voltam ott. Én is és a gyerekek is élvezték. Nem tudtam volna megcsinálni amit a fősulis kis füzet kér -az első 2 nap csak megfigyeljünk - és rögtön becsatlakoztam a csoport életébe.
Szerintem nem lehet ezt teljesen kívülállóként megoldani, ha az ember ezt akarja majd csinálni. Főleg közel 30 gyereknél ezt nem lehet szívtelenül megcsinálni.
A többit majd egy külön bejegyzésben.

Apának végül is az az állás jó lett volna, de a megbeszéltek ellenére sem hívták egy konkrét időponttal. Pedig jó lett volna. Tanácsadóként dolgozott volna és feküdt volna neki ez a meló. Kisebb előrejutás. Még megpróbálja felhívni őket és megkérdezni, hogy mi a helyzet. Hátha csak megint elbeszélnek egymás mellett a közvetítő és a srác akivel beszélt apa.
Ettől függetlenül ma megy egy másik állásközvetítőhöz elbeszélgetni.

Tegnap kaptam az APEHtől egy levelet. Apu utáni örökséggel kapcsolatban. Mondanom sem kell, hogy - örököltem és ...... most szépen fogalmazok, de nem így tennék legszívesebben ... de nagyon haragszom az apámra, hogy ilyen szarban hagyott minket.
Kiküldték a határozatot a kérvényemre - mérséklés és részletfizetés -, hogy van 18 hónapom, hogy befizessem a rámeső 1,5 millió forintot.
Az persze senkinek nem számít, hogy a családom megélhetése forog kockán, ha havi 85EFtot még elveszek tőlük.
ők szépen levezették, hogy Apa és az én fizum x összeg és ebből levonva a lakás részlete, a kocsié és a biztosítások megmarad nekünk 180EFt. Ebből fejenként jut 60EFt.
Azt elfelejtette belekalkulálni, hogy rezsink is van, devizás a hitelünk a kocsin és a lakáson is. Sajnos akkor, nem tudtuk a lakás rezsiköltségét és bele is írtuk, hogy nincs róla papírunk még mivel alig egy hónapja költöztünk be. Akkor még a főiskola sem volt bekalkulálva, mert azt is csak késöbb tudtuk meg, hogy felvettek.

Szóval futunk még egy kört, de ettől függetlenül kezdek belefáradni, összeroppanni, hogy honnan szerzek ennyi pénzt. .... vagy csak annyit, hogy a jogsim meglegyen.

Magyarul nagyon nem jó ez a hét. Vagyis inkább nem jól kezdődött.
Köszi apu!>:-( Haragszom rád, nagyon. ... sőt nincs is rá szó.

Azért a napnak volt boldogsága is.
Bogica Apa és köztem aludt el a nappaliban a kispárnára dőlve. Nem mi altattuk, hanem Ő magától dőlt oda és csak annyit csináltunk, hogy simogattuk a buksiját. Édes volt. Kezd önállóbb lenni ... és mindezt magától. :-)

3 megjegyzés:

skrisz írta...

Havi 85 ezer???? Úristen. Ezek nem normálisak. Jobban jártok, ha felvesztek személyi kölcsönt. Hogy képzelik, hogy ennyit ki tud fizetni az ember ilyen gazdasági helyzetben???

Allegro írta...

Havi 85 a részlet???? Miből?! Ja, az ügyintézőnek tök mindegy, ha nem fizettek, majd végrehajtanak és akkor ők kapnak jó sok prémiumot érte...Kitartás. Skrisz megoldásával jól járhattok, egy hosszabb futamidővel, forint hitellel.

Hajnoca írta...

Lehet csajok, de már így is hitel hitel hátán van. Azért még át lesz gondolva.
Úgy tűnik, hogy van 'kiskapu". Nem fellebbezünk és kivárjuk a 15 napot. Utána új kérelmet írunk és kitöltjük azt a lapot amit a múltkor küldtek és visszaküldjük egy új részletkérelemmel hosszabb futamidőre. Így csak azt az illetéket kell kifizetnünk ami az új kérelem miatt esedékes.
Legalábbis reménykedünk.

Bogyika, Kincs és Mi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers