2009. november 8., vasárnap

'hisztiKriszti" ... édes álom ha eljő

Hisztis napjaink vannak mostanában.

Móni megfogalmazásában egy hisztis nap:

'A tegnapi nap amúgy elég fárasztó volt a hisztizsákom. Ébredéstől az esti lefekvésig mindig talált okot a nyűgösködésre, hisztire. Hol azért mert olvasni akart, aztán azért mert olvastunk. Aztán álmos volt és nem akart aludni, majd túlpörgött és a fáradtság miatt volt jelenet........... Ok az volt Ő meg egy lehetőseget sem hagyott ki."

Ezzel a hisztis nappal egyet értek illetve osztottam az együttérzésem.
Nálunk is ilyen  kiscsaj. Ha az van amit akar az sem jó, ha nem az meg tuti nem jó.
Túlpörgést mi is kapunk rendesen. .... olyankor a szavajárása, hogy 'Had abba, had abba!"

Szerintem ez a mai rohanó világ hozadéka.
Szinte minden gyerek csak azt látja, hogy jövünk - megyünk, intézkedünk, leülni is alig van időnk és vele játszani csak rohanásban, mert ha leülsz abban a pillanatban elaludnál ha lehetne.

Amikor ilyen szutyok idő van meg még jobban hisztis, pörgős és persze bontakoznak a csemeték is napról napra így ez is összeütközésre ad okot a mindennapokban.

DE ... abban is igaza van, hogy édesek amint alszanak ... főleg akkor amikor több félórás könyörgés után végre hajlandó letenni a fejét a párnára és már szinte kómás állapotban alszik is ... arcán ellazultság és határtalan nyugalommal. ... és kedvedre magadhoz ölelnéd és csak ölelnéd és ölelnéd, de csak figyeled ahogy édesen szuszog. ... egyre halkabban és halkabban ... majd szinte már nem is hallod ahogy levegőt vesz csak látod, hogy édesen alszik a világ összes nyugalmával.

7 megjegyzés:

skrisz írta...

Nálunk is tombol a hiszti.:(

Szilvi írta...

:((
sajnálom ezt a hiszti dolgot, de talán ez most életkori sajátosság is, nem?
(háttered nézd meg, a jobb felső sarokban nekem az előző barna jön be)

PAMIS Takarító Kft. írta...

Nálunk is. Mindent kitalálnak este, csak aludni ne kelljen.
Az utolsó bekezdésedet többször elolvastam, annyira szépen leírtad.

l.móni írta...

Olyan szépen leírtad ahogy alszanak:)))

Hajnoca írta...

Látszik, hogy az utolsó bejegyzés teljes szívvel - lélekkel írtam. .. és persze ezt látom minden nap ... Sőt én még a sorsnak, Istennek és a szervezetemnek is hálát kell, hogy adjak, hogy van egy CSODABOGIm. ...
hisz az orvosok szerint meddő voltam.

Alle,
ha arra a barnás részre gondolsz, akkor ez ehhez tartozik. Sajnos az előzőt levették az oldalról ahonnan volt és emiatt kellett keresnem egy másikat. De most ezt lementem, mert ez nagyon bejön.
igen, ez életkori sajátosság ami párosul mostanság a daccal is!
Úgy, hogy felköthetem a nadrágot vagy veszek egy 'hózentróglit" és akkor nem lesz gond. ;-)

Jandó írta...

MI is/énis hasonló cipőben járunk hiszti ügyben. Néha már annyira fárasztó. De sajnálom is, biztos ők sem élvezik, és mégis...
Az elalvást pedig szinte ugyanígy érzem :). Csak te olyan szépen megfogalmaztad. Én ilyenkor szoktam össze-vissza puszilni, mert végre nem tiltakozik, de olyan mélyen alszik, hogy nem is zavarom vele.

Jandó írta...

Hú, akkor Bogi tényleg egy nagy csoda, duplán is. Tényleg nincs lehetetlen :).

Bogyika, Kincs és Mi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers