2009. december 1., kedd

Mi legyen ....

... a menü karácsonykor?
Tudom, tudom ... még a Mikulásnak sem szóltunk hogy jöjjön ide is ... és az ördögök hozhatnak egy kis virgácsot nekünk illetve Bónak, mert néha, mintha mind a 7 belebújna. ;-)

Szóval a menü nálunk míg otthon laktam illetve amíg apum élt, náluk:
  • Borleves, pirított kenyérkockával
  • Mákos guba illetve kifli (nem a mézes változat)
  • Rántott hal (ponty)
Tavaly nálunk a menü:
  • Halászlé  (kockából illetve sűrített/doboz verzió, mert R. nem eszik a halat)
  • Töltött káposzta
  • Mákos guba illetve kifli
Azon gondolkozom - már most -, hogy mi legyen a menünk.
  1. Maradjunk a hagyománynál/tradíciónál és a Borleveses verziónál,
  2. vagy a halászleveses menü legyen.
  3. Esetleg valami új?!
Ti mit szoktatok enni karácsonykor?
A tradíciót követitek vagy mindig újítotok?

Várom az ötleteket és a menüket!;-)

9 megjegyzés:

Jandó írta...

Hú, ezen a borlevesen meglepődtem. Még sosem hallottam róla. Milyennek képzeljem el? Nálunk, vagyis inkább egész Baján és környékén, karácsonykor mindig halászlé van (igazi bajai), rántotthal sültkrumplival és salátával, utána mákosguba vagy bejgli. Nem is tudnám elképzelni másképp. Máshol már hallottam a töltöttkáposztát, valahol bablevest, de még mást nem. Nekem az ünnephez mindig a hagyományos dolgok tartoznak hozzá, bár azt hiszem sokmindenben ilyen "hagyományos" vagyok :).

kacskaringopia írta...

Nálunk bőség zavara!!!Falusi szokás karácsony böjtje, tehát 24 este bableves (sóbavízbe), ill mákos tészta (túrós, aki nem szereti a mákot). Majd másnap jöhet az igazi terülj terülj...húsleves, töltött káposzta, rántott hal, meg annyi féle süti amennyi éppen eszébe jutott anyukámnak!

Ducika Ducila írta...

Hmmm. Tudnék mesélni... De most olvasok egy "bolond" atya írásaiból... És most nagyon nagy vigyor van a képemen:-)))) Ugye tudod, miért?

skrisz írta...

Nálunk nem dívik a hagyomány. Anyunál mindig van halászlé, de a többi kaja mindig valami új meglepetés. Anyósomnál meg folyton halászlé és rántott hal van. Én bárányt vagy vadat szeretek sütni karácsonykor. Idén őzcomb lesz. És vagy tárkonyos raguleves, vagy fácánleves.

Bridget írta...

Nevetni fogsz de nalunk 15eves korom ota nem ngyon van hal az asztalon...ugyanis kiskorom ota allergias vgyok a halra(2eves koromban derult ki)Szal addig ugy volt a sutes amire emlexem,hogy vagy az ablakomban logtam kint amig minden ajto csukva es kint sutottek...vgy lementem setalni...de mondom 15eves korom ota nincs hal egyszerusites kepp rantott csirke...mivel en halat enni sem tudok nem csak a halgozre fulladok be :-s szal nekem a toltottkapi a szimpi ;-)

Hajnoca írta...

Bri,
azt tudtam, hogy a halra, de hogy a halgőzre is? Nem is gondolná az ember.

Hajnoca írta...

Cila, igen. Megdumáltuk már.

Kacska, akkor lehet ott nekem végem lenne. Imádok enni, de vissza kell fognom magam, mert hamar látszik is.

Jandó, akkor majd leírom a receptjét.
Borlevesnek hívjuk, de lehet inkább borsodó az igazi neve.

Skrisz,
akkor nálatok igazi meglepi a karácsonyi menü. 'Halat, vadat, s mi jó falat" a menü. ;-)

PI írta...

Hal, rántott hús.
Bár már fűzüm a feleségem, hogy most legyen oldalas, meg fokhagymás csülök.
Jó kis savanyúsággal:)
Meg Kóla
És ropi:D

l.móni írta...

Mi nem foglalkozunk a hagyományokkal. Szenteste gyümölcsleves lesz, rablóhús krumplipürével a desszert meg tiramisu. Első és második napját a szülőknél töltjük. Egyiket az én szüleimnél, másikat anyóséknál. Mindkét helyen terülj-terülj asztalkám lesz. Töltött káposzta és társai.

Bogyika, Kincs és Mi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers