2009. január 30., péntek

Terepszemle az oviban

Már vagy 3 napja nem írtam!! ... hiányzott.
Szerencsére mindenki jól van már a családban. Apának és Bónak is elmúltak a lázas időszakok csak anyán maradt rajta a 'lázas" tanulás.
Holnap végre vége a vizsgáknak. Aztán hétfőtől lehet bújni a netet és tárgyakat felvenni.
Az sem lesz egyszerű, mert nagyon oda kell figyelni. Megint lesz vagy 20 - 21 tanárgy amit fel kell venni illetve az előző év hozadéka. :-?
Már 'rutinosan" álltunk neki Ancsival az órarendnek és röpke egy óra alatt összehoztuk azt ami nekünk fog kelleni vagy kötelező tárgy lesz. Bejelölgetve, kihúzgálva, ....

Tegnap a bázisovoda vezetőjével aláírattam a papírt ami kell majd a gyakorlathoz. Ma pedig voltam az óvodapedagógusnál akinek a csoportjába leszek beosztva. Ildikó. Beszélgettünk röpke 15 percet. Most ennyi is elég volt ahhoz, hogy lebeszéljük a miként, a hogyant és mikort.
Március 6.-án megyek 'felmérni' a terepet. Feltéve, ha Bót sikerül valakire rábízni arra a napra.
Márciusban 9 - 13.-áig leszek gyakorlati héten.
Kaptam egy vegyes csoportot, kb 26 fővel. Másodszori kiscsoportosok, pár középsős és talán 2 mozgáskorlátozott kisgyermek lesz az akikhez fogok menni.
Várom is és kissé félek is a találkozástól. Lehet már most sokat várok el magamtól, pedig még azt sem tudom mit is kell csinálnom. Azt tudom, hogy majd hospitálási naplót kell vezetnem.
Ne ez az amitől még jobban tartok. Soha nem voltam egy naplóvezetős fajta. Ha el is kezdtem, akkor egy idő után abbamaradt, mert nem tudtam, hogy mit is írjak bele. Remélem ezzel nem így leszek.
Majd Ildikónak beszkennelem a gyakorlatis kiskönyvet. Addig ő is áttudja futni, hogy mi is az amit kell nekem tudni/mutatni az alatt az egy hét alatt.
Nagyon kellemes kis környezet van a gyerekeknek kialakítva és az udvar szinte hatalmas.
Pont olyankor mentem amikor a gyerekek az udvaron voltak.
Apáék kint vártak a kocsiban. Apa elmondása szerint Bó élvezte, hogy a gyerekek kint rohangáltak az udvaron. ... Bárcsak őt is bevihettem volna .... Majd, amikor eljön az ideje.:-)
Lassan elteszem magam holnapra, mert azért kemény napom lesz ... szóbeli vizsga!!

1 megjegyzés:

skrisz írta...

Hú, nagyon kívácsi leszek a gyakorlati óvónéniskedésre! Remélem jól érzed majd magad, és szeretni fognak a kis prüntyik is.

Bogyika, Kincs és Mi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie Maternity tickers